Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ηξερε τι εκλεψε

Στην Αγγλία ένας ληστής προσπάθησε να ξεφορτωθεί ένα σημαντικό κειμήλιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου σε μαγαζί με παλιοσίδερα. Η σύλληψη έφερε την αποκάλυψη (Pic)

Μία πλάκα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου με χαραγμένα τα ονόματα πεσόντων της περιόδου παραλίγο να καταλήξει σε μάντρα με παλιοσίδερα, όταν ένας ληστής αποφάσισε να πωλήσει το ενθύμιο έναντι 238 ευρώ.
Μία κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον άνεργο άντρα, όταν προσπαθούσε να ξεφορτωθεί την χάλκινη πλάκα που είχε χαραγμένα τα ονόματα 34 ατόμων που πέθαναν κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού διαπίστωσε την βαρύτητα της πλάκας, ρώτησε τον άντρα από που την απόκτησε και εκείνος απάντησε, ότι ένας "γέρος άντρας" του την είχε δώσει.



Έτσι, δύο μέρες αργότερα, η αστυνομία ειδοποιήθηκε και ο Michael Coyle συνελήφθη, χάρη στο απόσπασμα από την κάμερα ασφαλείας.
Ωστόσο, ο δράστης αρνήθηκε να κατονομάσει τον συνεργό του, με τον οποίο αφαίρεσαν την πλάκα τον Ιούλιο από την εκκλησία του Willaston στην Αγγλία.
Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, ο Coyle παραδέχτηκε την ενοχή του σχετικά με την διακίνηση κλοπιμαίων και έτσι οι δικαστές τον καταδίκασαν σε 9 μήνες φυλάκισης.

 Η αφαίρεση της πλάκας που φτιάχτηκε το 1921 προκάλεσε απέχθεια στις οικογένειες των θυμάτων που θεώρησαν αδύνατο το γεγονός, ο άντρας να μην γνώριζε τι είχε στην κατοχή του, ενώ η αποκατάστασή της θα κοστίσει στην κοινότητα μέχρι και 12.000 ευρώ.

πηγη: news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More