Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Στυλο στο στομαχι για 25 χρονια!

Μια ηλικιωμένη στη Βρετανία φύλαγε στο στομάχι της ένα στυλό για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία της (Pic)

Ένα παράξενο ιατρικό περιστατικό αποδεικνύει, ότι ένα στυλό μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο από όσο νομίζαμε. Στην Βρετανία μία γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και απώλεια βάρους μέχρι να ανακαλύψουν έναν αναπάντεχο φιλοξενούμενο.
Η 76χρονη διαγνώστηκε με την ασθένεια της εγκολπωμάτωσης, η οποία είναι συχνή σε μεγάλους ανθρώπους, όταν μικρές "σακούλες" διογκώνονται στα τοιχώματα του παχέος εντέρου.
Ωστόσο, όταν οι γιατροί προχώρησαν σε ακτινογραφία του στομάχου εντόπισαν ένα ευθύγραμμο ξένο σώμα να βρίσκεται εκεί. Τότε ήταν που η γυναίκα θυμήθηκε, πως είχε καταπιεί κατά λάθος ένα στυλό πριν από 25 χρόνια.
Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Oliver Waters, η γυναίκα στεκόταν στις σκάλες του σπιτιού της, ενώ προσπαθούσε με την βοήθεια ενός στυλό να φτάσει ένα σημείο στις αμυγδαλές της. Κρατούσε μάλιστα και έναν καθρέφτη, ώστε να οδηγήσει το στυλό στο σωστό σημείο.

 Κατά κάποιο παράξενο τρόπο, έχασε την ισορροπία της και σκόνταψε. Η πτώση κατάφερε να σπρώξει το στυλό κάτω από τον οισοφάγο και να φτάσει στην κοιλιά της. Όμως, οι γιατροί δεν πείστηκαν με τα λεγόμενα της γυναίκας και αποφάσισαν να κάνουν μία ακτινογραφία.
Τελικά, η ακτινογραφία επαλήθευσε την ιστορία της 76χρονης και όταν το στυλό αφαιρέθηκε με πλύση στομάχου μετά από 25 χρόνια, μπορούσε ακόμα να γράψει. Τα οξέα του στομάχου δεν κατάφεραν να διαλύσουν το στυλό, το οποίο με την σειρά του δεν προκάλεσε γαστρεντερικά προβλήματα στην γυναίκα.

πηγη: news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More