Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Sandu’ao, Η πολη που επιπλεει

Συχνά αναφέρεται ως «Future Water World», το χωριό του Sandu’ao είναι η μεγαλύτερη θάλασσια κοινότητα της Κίνας.
Βρίσκεται στην επαρχία Fujian της Κίνας, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Ningde City, το Sandu’ao είναι από τους μόλις λίγους οικισμούς που έχουν ανεγερθεί στο νερό. Είναι βασικά ένα τεράστιο αυτοσυντηρούμενο πλωτό χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να πατήσουν στεριά για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Χρησιμοποιώντας βάρκες, ζουν από την αλιεία και τη γεωργία των ωκεανών. Είτε το πιστεύετε είτε όχι το Sandu’ao έχει τη δική του πλωτή ταχυδρομική υπηρεσία, μίνι μάρκετ, αστυνομικό τμήμα, ακόμα και μια σειρά από εστιατόρια.
Μετά την καταστραφή από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, κατά την ιαπωνική εισβολή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Sandu’ao πέρασε μια δεκαετία ανοικοδόμησης και ανάπτυξης και είναι τώρα η μεγαλύτερη βάση καλλιέργειας της Κίνας κίτρινης πέστροφας και διαφόρων άλλων θαλασσινών, όπως οστρακοειδή, γαρίδες και τις γαρίδες γίγας. Η γεωργία στη θάλασσα πραγματοποιείται σε δεκάδες χιλιάδες κλουβιά και δίχτυα αλιείας, τα οποία φαίνονται από απόσταση σαν ένα αξέχαστο θέαμα που πολλοί αποκαλούν «φυτεία στη θάλασσα».
Ακριβώς όπως τα περισσότερα κινέζικα χωριά, το Sandu’ao έχει τα χαρακτηριστικά μέτριου μεγέθους σπίτια φτιαγμένα από ξύλο, με μόνη διαφορά ότι είναι χτισμένα σε προβλήτες από μπαμπού και ξύλο, δεμένες σε πλαστικά βαρέλια και κομμάτια από PVC που εξασφαλίζουν την πλευστότητα.
Εκτός από σημαντική πηγή θαλασσινών για ολόκληρη τη χώρα, το Sanu’ao γίνεται επίσης ένα όλο και πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους ταξιδιώτες που ανυπομονούν να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή στο νερό.
 πηγη: perierga

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More