Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Καθημερινες συνηθειες που σαμποταρουν τη σεξουαλικη ζωη




Πόσο επηρεάζουν οι καθημερινές μας συνήθειες την ερωτική μας ζωή; Σίγουρα κάποιες περισσότερο από άλλες!
Θα μπορούσαν οι καθημερινές σας συνήθειες να σαμποτάρουν τη σεξουαλική σας ζωή; Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου με τον εύγλωττο τίτλο ‘’Σταματήστε Nα Τον Αποκαλείτε Γλυκέ Μου, Αρχίστε Το Σεξ’’ (‘’Stop Calling Him Honey, Start Having Sex’’).
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τις Maggie Arana και Julienne Davis. Οι δύο γυναίκες συζήτησαν την ιδέα ότι πολλές από τις συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητά μας σαμποτάρουν στην πραγματικότητα τη σεξουαλική μας ζωή, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μία από αυτές τις συνήθειες είναι ο χαριτωμένος τρόπος που μπορεί να αποκαλούμε το σύντροφό μας χρησιμοποιώντας ονόματα κατοικίδιων ζώων. Στην αρχή μπορεί να ακούγεται χαριτωμένο αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ήχος από αυτό το … χαριτωμένο όνομα μπορεί να αρχίσει να περιορίζει στην πράξη την ερωτική επιθυμία του συντρόφου μας.
Ένας λόγος που μπορεί να αρχίσει να χάνεται η σεξουαλική διάθεση οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι από εμάς μπορεί να αρχίσουμε να χάνουμε κάπως την αίσθηση της ατομικότητας, όταν ακούμε μόνο το χαϊδευτικό όνομα που χρησιμοποιεί το ταίρι μας και όχι το κανονικό μας όνομα.
Άλλες συνήθειες που μπορούν να αρχίσουν να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή, χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε είναι:
• Να έχετε ανοιχτή την πόρτα στο μπάνιο, ενώ είστε ‘’απασχολημένοι’’
• Να αποκαλείτε ο ένας τον άλλο ‘’μαμά’’ ή ‘’μπαμπά’’ επειδή έχετε παιδιά
• Να συζητάτε με το έτερόν σας ήμισυ χρησιμοποιώντας λέξεις μωρουδίστικες
• Να λέτε το ‘’σ’ αγαπώ’’ από συνήθεια, χωρίς πραγματικά να σκέφτεστε το νόημα των λέξεων
• Να ξεχνάτε να δίνετε ο ένας στον άλλο ένα πραγματικά αισθησιακό φιλί για καληνύχτα
• Να μην αφιερώνετε χρόνο για να περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας
• Να κάνετε σεξ ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ώρα κάθε φορά
Όλα αυτά είναι συνήθειες που με την πάροδο του χρόνου μπορούν να επηρεάσουν μια σχέση. Αυτές οι συνήθειες είναι αυτό που συνήθως συμβαίνει στο ξεκίνημα αυτού που αποκαλείται ‘’το σύνδρομο του συγκατοίκου’’. Είναι το πρώτο βήμα της κατάρρευσης μιας σχέσης. Είναι το στάδιο στο οποίο το ζευγάρι έχει αρχίσει να ‘’παραγνωρίζεται’’. Σε αυτή τη φάση το σεξ είναι κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά -αν όχι καθόλου- αλλά οι δύο σύντροφοι εξακολουθούν να αισθάνονται αγάπη ο ένας για τον άλλο και παραδέχονται ότι υπάρχει βαθύ δέσιμο.
Το επόμενο βήμα μετά ‘’το σύνδρομο του συγκατοίκου’’ είναι συνήθως ο χωρισμός.
Το βιβλίο: ‘’Σταματήστε Nα Τον Αποκαλείτε Γλυκέ Μου, Αρχίστε Το Σεξ’’ αντιμετωπίζει αυτές τις συνήθειες και δίνει ιδέες στους αναγνώστες για το πώς να απαλλαγούν από αυτές τις συνήθειες πριν κάνει την εμφάνισή του ‘’το σύνδρομο του συγκατοίκου’’. Παράλληλα υποδεικνύει στους αναγνώστες πώς να ξανανάψουν τη σπίθα στη σχέση τους.

Πηγή: men24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More