Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ερωτικες σχεσεις και πλανητες-Το αλλο μας μισο



Καθένας από εμάς, νιώθει ολοκληρωμένος, τη στιγμή που βρίσκει το άλλο του μισό. Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς, το άλλο τους μισό είναι πάντα ένας ερωτικός σύντροφος με τον οποίο θα βιώσουν την απόλυτη πνευματική, ψυχική και σωματική ταύτιση. Δυνατοί έρωτες λοιπόν, με άσβεστο πάθος, ένταση, της ζήλειας τα καμώματα, ενίοτε, ακραίες, βίαιες συμπεριφορές, συντροφικότητα, ανάγκη για δημιουργία οικογενείας, προστατευτικότητα και ψυχικό δέσιμο, συνθέτουν για τους περισσότερους από εμάς, το άλλο μας μισό. Παρόλο που αρκετοί από εμάς, δεν πιστεύουμε στο πεπρωμένο, όταν πρόκειται για τα τερτίπια του έρωτα και της αγάπης, γινόμαστε αυτόματα, λάτρεις του πεπρωμένου.

Η γνωστή, σε όλους μας, ηθοποιός, Βάνα Μπάρμπα, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε για τον καρμικό έρωτα, απάντησε ότι «σαφώς και πιστεύει στον καρμικό έρωτα, άλλωστε το σύμπαν είναι πολύ πιο μεγάλο, πολύ πιο δυνατό από την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου».

Κι εφόσον το δηλώνει η κ. Μπάρμπα γιατί να το αμφισβητήσουμε εμείς -και μάλιστα η υποφαινόμενη, που δηλώνει, σχεδόν ...τυφλή πίστη στο πεπρωμένο και τους καρμικούς έρωτες;

Οι ειδικοί του είδους, υποστηρίζουν πως ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλή χημεία, με διάρκεια ζωής τρία έτη περίπου. Πολλοί συμφωνούν, άλλοι πάλι διαφωνούν γιατί έτσι, πιθανόν να τους βολεύει. Γεγονός είναι πάντως -κατά την προσωπική μου εκτίμηση- πως για το άλλο μας μισό, το οποίο εκ των πραγμάτων μας απογειώνει και μας ολοκληρώνει, δεν χρειάζεται απαραίτητα ο έρωτας, παρά μόνο στα αρχικά στάδια της σχέσης. Ο έρωτας είναι το αρχικό στάδιο, η κινητήριος δύναμη να ανακαλύψουμε τον άνθρωπο που έχουμε πλάι μας και που θα μας δώσει τις χαρές της ζωής, έτσι όπως ακριβώς προσφέρονται στα παραμύθια. Αστρολογικά "μυρίζει" 5ος οίκος και Ποσειδώνας στην έξαρσή του.

Εκτιμώ, πως μόνο με την πάροδο του χρόνου (αυτός είναι ο κύριος λόγος που ως ένα βαθμό θεωρώ, ότι ο Κρόνος σχετίζεται άμεσα με τις ερωτικές σχέσεις και τον γάμο, καθώς και τις σχέσεις μας γενικότερα, έτσι για να δικαιολογήσω την έξαρσή του στο ζώδιο του Ζυγού) και μέσα από τις επιρροές που δεχόμαστε από τον σύντροφό μας, ανακαλύπτουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, γνωρίζοντας σε βάθος τον εαυτό μας, νιώθοντας το μεγαλείο που προσφέρει η αλληλοσυμπλήρωση και η κοινή συνύπαρξη με το άλλο φύλο. Επομένως, όταν μιλώ για το άλλο μας μισό, μιλώ για τον άνθρωπο εκείνο, ο οποίος θα μας πάει πολύ πιο πέρα από τον έρωτα, μιλώ για εκείνον που θα μας οδηγήσει στα μονοπάτια της πραγματικής, της ανιδιοτελούς αγάπης.

Από αστρολογικής πλευράς, το άλλο μας μισό είναι το ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο μας, ο 7ος οίκος. Εκεί υπάρχουν όλα τα στοιχεία που λείπουν από εμάς και που μέσα από την αντίθετη/διαφορετική όψη τους, είναι εκείνα, τα οποία μας συμπληρώνουν, ως προσωπικότητες, συνθέτοντας το παζλ των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

Καθόλου τυχαίος λοιπόν ο συσχετισμός του γάμου με τον 7ο οίκο ή διαφορετικά, το Κατερχόμενο σημείο (Desc).

Συνεχίζοντας τον δρόμο, όχι για την Ιθάκη, αλλά προς την ανεύρεση του άλλου μας μισού και μιλώντας πάντα αστρολογικά, οδηγούμαστε προς την Αφροδίτη, την μεγάλη Κυρία και Θεά του έρωτα και της αγάπης.

Καθοριστική η σημασία της, αφού η ζωδιακή της θέση δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αγαπάμε και μοιραζόμαστε τον εαυτό μας, καθώς και τους ανθρώπους που ελκύουμε. Απόλυτα φυσιολογικό, μιας και παραδοσιακά σχετίζεται με τον Ζυγό και τον 7ο οίκο.

Ο Άρης, ο οποίος σχετίζεται με την σεξουαλικότητα γενικότερα και των δυο φύλων, ειδικότερα, για εμάς τις γυναίκες, υποδηλώνει τους ερωτικούς συντρόφους τους οποίους επιθυμούμε να έχουμε πλάι μας.

Η Σελήνη για το ανδρικό φύλο, είναι σημαντικός δείκτης του γυναικείου προτύπου που επιθυμεί και ταυτόχρονα, ελκύει. Η σχέση με την μητέρα καθοριστική για την μετέπειτα (συν)αισθηματική πορεία των ανδρών και τη σύνδεσή τους με το γυναικείο φύλο.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο, σημαντικό άφησα τον Ήλιο. Ο Ήλιος συνθέτει την προσωπικότητά μας, βάζοντας «την σφραγίδα» του σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθ' όλη την διάρκεια της. Είναι η ίδια η ύπαρξή μας και εκφράζει τις πραγματικές μας ανάγκες. Ωστόσο, μέσα σ' ένα ωροσκόπιο πέραν του πατέρα και ανδρικού προτύπου γενικότερα, που σημειοδοτεί για τις γυναίκες, η ακριβώς αντίθετη θέση του στον ζωδιακό υποδηλώνει τα στοιχεία της προσωπικότητας που μας ελκύει, που μας συμπληρώνει και μας γειώνει.

astrology.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More