Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τι θελουν (επιτελους) οι γυναικες;


Άβυσσος η γυναικεία ψυχολογία. Εκεί που ένας άνδρας, ο οποίος έχει ξοδέψει την μισή του ζωή στο γυμναστήριο χτίζοντας κοιλιακούς-πέτρα νομίζει πως ο γυναικείος πληθυσμός θα κάνει ουρές για να τους αγγίξει ή θεωρεί πως, όντας ξανθός γαλανομάτης, θα έχει όποια γυναίκα θελήσει, οι σύγχρονες Ελληνίδες ανατρέπουν τα δεδομένα.

Αυτό, τουλάχιστον, σκεφτήκαμε όταν πήραμε τις απαντήσεις είκοσι γυναικών, στις οποίες θέσαμε οκτώ διλήμματα. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα, μάθετε την ετυμηγορία, και τα συμπεράσματα για το πώς θέλουν τον άνδρα οι Ελληνίδες... δικά σας.


Ηλικία: Μεγαλύτερος vs Μικρότερος

«Ο νέος είναι ωραίος»: Μπα... Αν πιστεύατε πως τα νιάτα σας είναι το διαβατήριο για την κατάκτηση της γυναίκας που κάθεται στην άλλη άκρη του bar, μάλλον είστε βαθιά νυχτωμένοι. Μόλις μία από τις είκοσι γυναίκες που μας απάντησαν, δήλωσε πως προτιμά τον άνδρα μικρότερό της. «Μερικές φορές οι μεγαλύτεροι τρώνε την κρίση των 30, ποιος είμαι, πόσες γκόμενες έχω πηδήξει, πού πάει η καριέρα μου, και δεν μπορείς να συνεννοηθείς», μας λέει η Φιλένια, 26 ετών και μοναδική οπαδός του «νεότερου». «Οι ώριμοι μικρότεροι είναι στην σωστή φάση για μια υγιή σχέση», συμπληρώνει, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με την πλειοψηφία, που δηλώνει...

«...ο παλιός είναι αλλιώς»: «Ο γέρος κόκορας έχει το ζουμί!», μας λέει γελώντας η Στέλλα, 24 ετών, ενώ η Σοφία, 23 ετών, επαυξάνει: «Οι άντρες είναι συνήθως πιο ανώριμοι, πόσο μάλλον οι μικρότεροι». Η Στέλλα, 30 ετών, βάζει τα πράγματα στην θέση τους, συμπληρώνοντας: «Προτιμώ τους μεγαλύτερους. Όχι ότι είναι απαραίτητα πιο ώριμοι, λέμε τώρα, αλλά σαν εικόνα μου αρέσει περισσότερο». Η Μαριάντζελα, 31 ετών, θέτει ακριβέστερα ηλικιακά όρια: «Τον προτιμώ λίγο μεγαλύτερο, όχι sugar daddy, έτσι ώστε να μπορώ να συνεννοούμαι». Υπάρχει βέβαια και η μέση λύση, την οποία καταθέτει η Έλλη, 25 ετών: «Συνομήλικοι. Οι μικρότεροι είναι τρομερά ανώριμοι και οι μεγαλύτεροι σκέφτονται τις περισσότερες φορές σαν τον μπαμπά μου, άσχετα αν εκείνος είναι 57 κι αυτοί μόνο 27».
Η ετυμηγορία: Οι γυναίκες προτιμούν τους -ελαφρώς- μεγαλύτερους.


Παραδοσιακός vs Μοντέρνος

Υπέρ της παράδοσης: «Τους προτιμώ, γιατί οι Έλληνες παραδοσιακοί άντρες είναι αλλιώς», σπεύδει να δηλώσει η Σοφία, 24 ετών. «Να είναι αρσενικό που λέμε», συμπληρώνει η Έλλη, 25 ετών. Η Δήμητρα απαιτεί ο σύντροφός της να ξεχωρίζει από την μάζα που στην εποχή μας ακολουθεί καθαρά την μόδα, όπως μας λέει, γι' αυτό και ρίχνει την ψήφο της σε αυτήν την κατηγορία.

Υπέρ του «νεωτερισμού»: «Αν το "παραδοσιακός" ορίζεται ως "δεν κάνω καμία δουλειά, δεν ακούω κουβέντα και σου δίνω και καμία άμα λάχει", προτιμώ μοντέρνο», μας λέει η Σοφία, 23 ετών. Η Στέλλα σπεύδει να συμφωνήσει: «Δεν θέλω να ακούσω την ατάκα «Άι στην κουζίνα σου μωρή!».
Η ετυμηγορία: Το 30% των γυναικών απαιτεί παράδοση, το 60% θέλει μοντέρνες απόψεις, ενώ το 10% βρίσκει την λύση κάπου στην μέση, σε έναν γόνιμο συνδυασμό. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει... «σαφής νικητής»: Οι γυναίκες προτιμούν τους μοντέρνους άνδρες.


Κοιλίτσα vs Γραμμωμένοι κοιλιακοί

Υπέρ της κοιλίτσας: Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό έσπευσαν να ταχθούν στο στρατόπεδο της αγύμναστης αλλά μικρής κοιλίτσας οι περισσότερες γυναίκες, παρά σε αυτό της sexy γράμμωσης. «Ούτε εγώ είμαι τέλεια, γιατί να είναι ο άλλος;», λέει η Κατερίνα, 24 ετών. «Η κοιλίτσα είναι γοητεία. Άλλωστε, πάντα χρειάζεται να πιάνεις και κάτι!», μας δηλώνει η Νάνσυ, 23 ετών. «Έτσι φαίνεται ότι ο άντρας ξέρει να περνάει καλά», πιστοποιεί και η Βάσω, 22 ετών, ενώ η Σοφία μας απαγγέλει μια παροιμία: «Άντρας χωρίς κοιλίτσα, στιφάδο χωρίς κρεμμύδια!».

Υπέρ του 6pack: Στα δάχτυλα του ενός χεριού -και είναι υπεραρκετά- μετρώνται οι θηλυκές ψηφοφόροι των γυμνασμένων κοιλιακών, χωρίς μάλιστα να αιτιολογήσουν την επιλογή τους. Αντίθετα, η αντίπερα όχθη έχει πολλά να τους «σούρει»: «Με κοιλίτσα είναι πιο "ανθρώπινοι", ενώ με κοιλιακούς νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου», διατυπώνει την άποψή της η Ελένη, 25 ετών. «Οι φέτες πάνε σετ με ένα κάρο εμφανισιακά κόμπλεξ», λέει η Στέλλα, ενώ η Έλλη ολοκληρώνει: «Τι να το κάνω το τετραγωνάκι στην κοιλιά; Να παίζω σκάκι;».
Η ετυμηγορία: Με 70% υποστήριξη, η κοιλίτσα κρατά τα σκήπτρα της κοιλιακής χώρας στις γυναικείες προτιμήσεις.


Ξανθός vs Μελαχρινός

Υπέρ των «Σκανδιναβών»: Ξανθός, με γαλάζια μάτια, λευκό δέρμα, «βόρεια» ομορφιά... «Ευχαριστούμε, αλλά εδώ είναι Μεσόγειος», φαίνεται να απαντούν στις παραπάνω περιγραφές οι Ελληνίδες, καθώς μόνο δύο από τις ερωτηθέντες μας δήλωσαν προτίμηση στα ξανθά μαλλιά. Μία από αυτές, η Σοφία από την Θεσσαλονίκη λέει: «Αν δεν βγαίνει σε ελληνικό, δεχόμαστε και ξένα προϊόντα».

Υπέρ των μελαχρινών: Εύκολη νίκη για το καστανό και μαύρο μαλλί και το σταρένιο μεσογειακό δέρμα, καθώς οι απαντήσεις ήταν κατηγορηματικές: οι Ελληνίδες προτιμούν τους μελαχρινούς. Οι αιτιολογήσεις κινούνται από το «είναι πιο αρρενωποί», όπως μας λέει η Στέλλα ή το «μου κάνει πιο μεσογειακό και βγάζει περισσότερη "αντρίλα"», που μας εκμυστηρεύεται η Ελένη, μέχρι και το αφοπλιστικό «γιατί έτσι μας αρέσει», που μας λέει η Σοφία από την Λάρισα.
Η ετυμηγορία: Η μεγαλύτερη πανωλεθρία για μία κατηγορία ανδρών λαμβάνει χώρα στην συγκεκριμένη κόντρα, καθώς με το 90% των προτιμήσεων, οι μελαχρινοί κατατροπώνουν τους ξανθούς. Πάντως, όπως μας λέει η Κατερίνα, «όλοι άνθρωποι είναι».


Απεριποίητος vs Μετροσέξουαλ

Υπέρ του «ατημέλητου»: «Σίγουρα προτιμώ τον άνδρα απεριποίητο», μας λέει η Στέλλα από την Αθήνα, παρατηρώντας: «Δεν είναι περίεργο να έχει πιο γεμάτο νεσεσέρ από το δικό μου;» Η Κατερίνα συμπληρώνει πως ένας άνδρας που φροντίζει υπέρ του δέοντος την εμφάνισή του, θα έχει περισσότερες απαιτήσεις και από την ίδια. «Αρκεί να είναι καθαρός», τονίζει η Μαριάντζελα, ενώ η Φιλένια είναι πιο απόλυτη: «Αν ο άντρας έχει λιγότερη τρίχα από σένα, δεν είναι άντρας».

Υπέρ της... αποτρίχωσης: «Το απεριποίητο μου κάνει λίγο μη καθαρό, οπότε αρνητικό», μας λέει η Στέλλα από την Θεσσαλονίκη, και η Σοφία συμφωνεί: «Καλώς ή κακώς η εμφάνιση παίζει ρόλο». «Δεν πρέπει να χρειάζεται περισσότερη ώρα από εμένα για να ετοιμαστεί, αλλά να μην βγαίνει και σαν λέτσος», απαντάει η Δήμητρα, βρίσκοντας(;) την χρυσή τομή.
Η ετυμηγορία: Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι εκτυλίχθηκε ανάμεσα στο ατημέλητο και στο υπέρ του δέοντος περιποιημένο ανδρικό look. Σχεδόν ισοπαλία, αλλά με διαφορά -μη αποτριχωμένου- στήθους την παρτίδα κερδίζει ο ατημέλητος άνδρας, με μία ψήφο παραπάνω.


Brutal vs Intellectuel

Υπέρ του «πολλά βαρύ»: Ο άνδρας δεν πρέπει να είναι μαλθακός, σύμφωνα με όσα μας λέει η Βάσω, 22 ετών, «αν και θεωρώ πως εκείνοι που δείχνουν άγριοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι και από εμάς τις γυναίκες». Η Ελένη, 25 ετών πιστεύει πως ο brutal άνδρας προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας, ενώ οι intellectuel είναι λίγο ψεύτικοι και δήθεν. Η Νάνσυ, τέλος, τα λέει έξω από τα δόντια: «Ο brutal είναι να σε βάλει κάτω και να μην μπορείς να σηκωθείς!»

Υπέρ του intellectuel: «Καλό είναι να μπορείς να ανταλλάσσεις και δύο κουβέντες για την αναδρομική του Σαμαρά στην Πινακοθήκη», λέει με νόημα η Στέλλα από την Αθήνα, ενώ η Σοφία έχει ακόμη σαφέστερη εικόνα: «Προτιμώ τους intellectual με γυαλάκια». Η Μαριάντζελα δεν θέλει ούτε να ακούσει για «βαρείς άντρες»: «Οι brutal είναι πιο παραδοσιακοί... Σίχαμα!»
Η ετυμηγορία: Αν η προηγούμενη παρτίδα ήταν ντέρμπι, αυτή εδώ εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς έχουμε απόλυτη ισοπαλία. 45% το προτιμούν... brutal, 45% σκεπτόμενο, ενώ υπάρχει και ένα 10% που συμβιβάζει τις δύο πλευρές: «Intellectuel στην συμπεριφορά, brutal στο κρεβάτι. Τέλος», όπως λέει η Φιλένια.


Σπιτόγατος vs Party animal

Υπέρ του «παιδιού για σπίτι»: Με έκπληξη μετρήσαμε τις γυναικείες ψήφους σε αυτό το δίλημμα και διαπιστώσαμε πως οι γυναίκες του ηλικιακού group 20-30 προτιμούν καναπέ, ταινίες και χουχούλιασμα, παρά εξόδους, bars, πάρτι και ξέφρενο clubbing. Ή τουλάχιστον αυτό προτιμούν να κάνει ο σύντροφός τους «για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο», όπως μας εκμυστηρεύονται οι περισσότερες. Κατά την άποψή τους, οι party animal χαρακτήρες είναι ασταθείς, ενώ ταιριάζουν περισσότερο σε 18άρηδες.

Υπέρ του «ξενύχτη»: Η ήττα του άνδρα που κάθε βράδυ ετοιμάζει μπαρότσαρκες και ξέρει τις barwomen του λεκανοπεδίου με το μικρό τους όνομα διαφαίνεται εύκολη, καθώς από τις ελάχιστες «ψηφοφόρους» του, η Σοφία, 24 ετών είναι η μοναδική που προβάλλει μία δικαιολογία υπέρ του: «Τώρα που είμαστε ακόμα νέοι...», αναφέρει.
Η ετυμηγορία: Με το 80% των απαντήσεων υπέρ του σπιτόγατου, ο «ξενύχτης» άντρας δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέται πού βρίσκονται όλες οι γυναίκες. Είναι προφανώς στο σπίτι τους με άνδρες λιγότερο «μπερμπάντηδες» από τους ίδιους.


Gentleman vs Κακό παιδί

Υπέρ του «Εγγλέζου»: «Ό,τι και να λέμε, είναι άκρως κολακευτικό όταν σου ανοίγει την πόρτα στο αυτοκίνητο», μας λέει η Μαρία, 24 ετών, ενώ η Κατερίνα πιστεύει πως από ένα σημείο και μετά, το «κακό παιδί» σε κουράζει. Η Δήμητρα απαιτεί τρόπους από τον σύντροφό της, καθώς «είναι το άλφα και το ωμέγα. Είναι προτιμότερο να σου πει: "Θα πάω να παραγγείλω, τι ποτό να σου φέρω;" παρά "Πήγαινε πάρε να πιεις και φέρε και σε μένα κάτι"».

Υπέρ του «παλιόπαιδου»: Κάπου-κάπου χρειάζεται και η καλώς νοούμενη πλευρά του κακού παιδιού. Έτσι τουλάχιστον μας λέει η Μαριάντζελα, που προτιμά τους άνδρες «κακά παιδιά, αλλά με τρόπους. Όχι κανέναν φλώρο». Η Δήμητρα από την Αθήνα βάζει νερό στο κρασί της: «Θέλω να είναι gentleman, αλλά να έχει υπάρξει κακό παιδί έστω και για λίγο στην ζωή του», λέει.
Η ετυμηγορία: Gentleman εναντίον κακού παιδιού, σημειώσατε ένα. Με 16 υπέρ του πρώτου, 2 υπέρ του δεύτερου και τις υπόλοιπες ψήφους κάπου στο ενδιάμεσο, οι γυναίκες αποφάσισαν: Θέλουν καλούς τρόπους, με... καπατσοσύνη.

Πείτε κι εσείς την γνώμη σας, σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος. Ποιον τύπο άνδρα προτιμάτε;

πηγη  in2life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More