Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Νεο αθλημα βρηκαν επιδοξοι αθλητες στις ΗΠΑ!

Τρέξιμο από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα ενός ουρανοξύστη
Νέο άθλημα βρήκαν επίδοξοι αθλητές στις ΗΠΑ!
21 Μαρτίου 2011 13:12
Νέο άθλημα βρήκαν επίδοξοι αθλητές στις ΗΠΑ!
Κάθετο μαραθώνιο ονόμασαν οι λεγόμενοι κατακτητές της κορυφής των ουρανοξυστών το τρέξιμο από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα ενός πολυόροφου κτιρίου.

Το ανέβασμα της σκάλας ενός ουρανοξύστη κερδίζει όλο και περισσότερους επίδοξους αθλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, που υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερη άσκηση για να κρατιούνται «σε φόρμα».

«Το ονομάζουν κάθετο μαραθώνιο» λέει για το εγχείρημά του ο Μπράιαν Κουρίτζκι που εργάζεται ως υπεύθυνος ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και μόλις ανέβηκε τα 1576 σκαλιά του γνωστού ουρανοξύστη Empire State.

Τον περασμένο μήνα στο ίδιο κτίριο 440 άνθρωποι κατάφεραν να φθάσουν από το ισόγειο στην ταράτσα του από τις σκάλες και θεώρησαν το επίτευγμά τους ιδιαιτερα δύσκολο και σκληρό.

«Ο αντίκτυπος στις αρθρώσεις, συνολικά, είναι μικρός αν και η επιβάρυνση στα γόνατα είναι μεγάλη» λέει ο δρ Φάμπιο Κομάνα, μέλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης.

«Είναι, όμως, πολύ καλή άσκηση για τους γλουτούς και τονώνει επιπλέον το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα» τονίζει. ο ίδιος.

Αγώνας παρόμοιας ανάβασης γίνεται και στο Ντουμπάι στους 163 ορόφους του Μπουρ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.

πηγη: ikypros

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More