Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τι ειναι αυτο που θελουν οι γυναικες...

Μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες, αλλά πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν πέφτεις στην παγίδα των μύθων που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτές; Μπορεί να υποθέτεις ότι η σύντροφός σου σε θέλει σκληρό άντρα, ξεκάθαρο με τα συναισθήματά σου και «ορφανό» από φίλες, αλλά για μάντεψε; Μύθος, μύθος και μύθος.

Ψάξαμε και βρήκαμε ορισμένα πράγματα που οι γυναίκες αληθινά δε θέλουν σε μία σχέση, αλλά και τι τους προκαλεί το ενδιαφέρον.

Μύθος Νο 1: Οι γυναίκες θέλουν να μιλούν

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες αρέσκονται στο να μιλούν –πολύ. Μάλιστα, μια έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν 20.000 λέξεις, σε αντίθεση με τους άντρες που το λεξιλόγιό τους περιλαμβάνει μόλις 7.000 λέξεις.

Αν και μια τέτοια πληροφορία θα σε έκανε να πιστεύεις ότι το μόνο που θέλουν οι γυναίκες είναι να σου πρήζουν τ’ αυτιά με ατελείωτες συζητήσεις, η αλήθεια είναι ότι το μόνο που θέλουν είναι να τις ακούς όταν μιλούν.

Βλέπεις, είναι πιο σημαντικό για εκείνη να την ακούς όταν σου μιλάει, παρά να δείχνεις ότι από κάπου ακούς μια ακαθόριστη φασαρία. Απλά άνοιξε τα αυτιά σου και δώσε της την ευκαιρία να σου μιλήσει εκείνη.

Μύθος Νο 2: Οι γυναίκες θέλουν υπερβολικά αρρενωπούς άντρες
Όταν εσύ και η σύντροφός σου βρίσκεστε σε ένα μαγαζί κι ένας τύπος της «την πέφτει», εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι εκείνη θέλει να αρχίσεις να πλακώνεσαι με τον τύπο μέχρι να σας χωρίσει η ασφάλεια του μαγαζιού.

Παρόλα αυτά, μια τέτοια κίνηση σε κάνει να δείχνεις κτητικός και τρελός, κάτι που την κάνει να νιώθει ντροπιασμένη. Ναι, οι γυναίκες θέλουν αρρενωπούς άντρες που να μπορούν να τις υπερασπιστούν, να αλλάξουν ένα λάστιχο και να έχουν τον οικονομικό έλεγχο ενός σπιτιού, αλλά δεν εντυπωσιάζονται καθόλου από τη macho συμπεριφορά που εσύ προσπαθείς να επιδείξεις. Οπότε άσε τις πολεμικές τέχνες για το γυμναστήριο και τους συναθλητές σου.

Μύθος Νο 3: Οι γυναίκες θέλουν να μάθουν για τα συναισθήματά σου
Πολλές γυναίκες έχουν πει ότι αναζητούν τους άντρες αυτούς που θα δείχνουν άφοβα τα συναισθήματά τους. Έτσι, καλωσορίσαμε το trend του metrosexual τύπου, που δεν περιορίζεται μόνο στην extra ποσότητα after shave, αλλά τους αναγκάζει να ρίξουν το οχυρό των ευαίσθητων πλευρών τους. Αυτό είναι καλό, αλλά δε χρειάζεται να το κάνεις επειδή το λέει κάποιος κανόνας ή αν δεν είσαι τέτοιος τύπος.

Όταν οι γυναίκες κλαίγονται ότι ζητούν έναν άντρα που να εκφράζει τα συναισθήματά του, στην ουσία ζητούν αυτόν που θα μοιράζεται τις σκέψεις και τις απόψεις του μαζί τους. Αυτό την κάνει να νιώθει ότι αποτελεί κομμάτι του κόσμου σου και τη βοηθά να σε γνωρίσει καλύτερα. Δε σημαίνει ότι περιμένει από εσένα να της γράψεις ποιήματα ή να περνάτε μαζί ατελείωτες ώρες κλαίγοντας.

Μύθος Νο 4: Οι γυναίκες θέλουν να είναι το κέντρο της ζωής σου
Τώρα χτυπάμε ένα ευαίσθητο σημείο. Ξέρεις πως είναι αυτά τα πράγματα: ξεκινάς να βγαίνεις με μια κοπέλα και την επόμενη στιγμή εκείνη περιμένει να σε βλέπει συνέχεια, προσπαθεί να ελέγχει τον ελεύθερο χρόνο σου και επιθυμεί να είναι ο μοναδικός σκοπός της ζωής σου. Ειλικρινά, οι πραγματικές γυναίκες με αυτοπεποίθηση δε θέλουν να αποτελούν το κέντρο της ζωής σου.

Συνήθως τις έλκουν άντρες που έχουν πλήρη ζωή –φίλους, δραστηριότητες που αγαπούν να κάνουν, πάθη και ενδιαφέροντα. Αν η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από εκείνη, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή, καθώς θα φαίνεσαι όχι μόνο απελπισμένος για παρέα, αλλά ότι δεν έχεις και καθόλου ζωή.

Οπότε, σίγουρα, θα πρέπει να της δώσεις έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά μην την κάνεις το μοναδικό άτομο στο cast σου, γιατί όχι μόνο θα βαρεθείς εσύ, αλλά και η ίδια.

Μύθος Νο 5: Οι γυναίκες θέλουν να «θάψεις» τις φίλες σουΟι πλατωνικές φιλίες έξω από μία σχέση μπορεί να είναι ταραχώδεις, αλλά η σύντροφός σου δεν ενοχλείται επειδή έχεις φίλες. Αντιθέτως, υπάρχει πιθανότητα να της αρέσει κιόλας γιατί κάτι τέτοιο της δείχνει ότι είσαι ισορροπημένο άτομο και ότι ξέρεις πώς να καταλάβεις μια γυναίκα.

Όχι μόνο έχεις εμπειρία από γυναικείες δύσκολες στιγμές, αλλά αν αρέσεις κιόλας στις φίλες σου, αυτό σημαίνει ότι ξέρεις πώς να συναναστραφείς με γυναίκες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν θέλεις να έχεις σχέση μόνο με μία, ξέρεις.

Μύθος Νο 6: Οι γυναίκες θέλουν να τους φέρεσαι εξ’ ίσου
Ο φεμινισμός, ξέρεις, έχει και τα όριά του. Αν της φέρεσαι σαν να μπορεί να φτιάξει μόνη της μιας χαλασμένη πρίζα ή ένα ξεχαρβαλωμένο σωλήνα νεροχύτη ή ακόμα να αγοράσει λουλούδια για τον εαυτό της, τότε έχεις πρόβλημα. Επειδή έχει την ικανότητα να προσέχει τον εαυτό της, δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει να χάσεις όλους τους τρόπους σου.

Κι αυτό ισχύει ακόμα κι όταν η σύντροφός σου αποτελεί ιδρυτικό μέλος οργάνωσης φεμινιστριών. Αυτό που επιθυμούν οι γυναίκες όταν ζητούν ίση μεταχείριση είναι να καταλάβεις ότι μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα μόνες τους χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποιος άντρας κοντά τους.

Και περιμένουν να το ξέρεις αυτό. Σε καμία περίπτωση δε θα σου αποκαλύψει ότι είναι φεμινίστρια κι έχει κάψει το σουτιέν της μαζί με ένα μάτσο ζουρλές στην πλατεία Συντάγματος, για τον απλούστατο λόγο που τη θέλει να δέχεται τη φροντίδα σου, γιατί την κάνει να νιώθει ξεχωριστή. Απλά δε σου το λέει.


πηγη alfanea 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More