Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

8+1 γυναικες που δεν πρεπει να μπλεξεις μαζι τους!


Ψάχνεις για μια ήρεμη και υγιή σχέση; Τότε για το καλό σου, μείνε μακριά από αυτές τις γυναίκες. Θα σε τρελάνουν, θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου αλλά και τον εαυτό σου. Αξίζει;

Η ερασιτέχνης ψυχολόγος

Είναι η γυναίκα που πάντα θα προσφέρει τον ώμο της για να κλάψεις και πάντα θα έχει έναν καλό λόγο να σου πει. Θα σε ακούσει και θα συζητήσει και τα δικά της, ακόμα και αν δε της το ζήτησες ποτέ. Επιφανειακά είναι κουλ, κρύβει καλά την ανάγκη της να μπει στα εσώψυχα σου. Τουλάχιστον μέχρι να ακούσει τα τρία πρώτα πράγματα που θα της πεις και θα αρχίσει τις αναλύσεις για την παιδική σου ηλικία και πως τα τραύματα σε έχουν επηρεάσει και καθορίζουν τη συμπεριφορά σου. Στη συνέχεια θ’ αρχίσει ν’ ασχολείται με τα δικά της. Τον εαυτό της βλέπεις τον έχει ψυχολογήσει καλύτερα.

Η πολυλογού

Εδώ επίπεδο μηδέν. Από τη στιγμή που τη βλέπεις, δε σταματάει. Ξεκινάει με ένα «γεια χαρά νταν» και από εκεί ακολουθεί μόνο κατήφορος. Πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, σε ρωτάει τη γνώμη σου -μόνο και μόνο για να έχει ευκαιρία να πει τη δική της, και μιλάει πάντα με δυνατή φωνή λες και η συζήτηση σας είναι για να την ακούνε οι περαστικοί. Αν προσέξεις αυτά που λέει θα δεις τις αντιφάσεις και θα καταλάβεις πως ότι λέει είναι για να γίνεται αρεστή. Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να πεις ή να κάνεις κάτι περισσότερο από το να κουνάς θετικά το κεφάλι πάνω κάτω. 


Η παλιοσειρά
Οι γκόμενες που έχουν χιούμορ είναι συνήθως είναι και άσχημες. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις από αυτό τον κανόνα είναι λίγες και καπαρωμένες. Ενώ οι άλλες οι γυναίκες είναι επιφυλακτικές στην επικοινωνία τους συντηρώντας μια απόσταση αυτή, την εκμηδενίζει λες και ήσασταν σειρούλες στο στρατό. Λέει το ένα κρυόκωλο αστείο μετά το άλλο, βρίζει λες και είναι νταλικέρης, δεν έχει πρόβλημα να πιει μπύρα και να ρευτεί ξεχνώντας ότι αυτά τα κάνουμε με τα κολλητάρια μας βλέποντας μπάλα. Και φυσικά παραγγέλνει σουβλάκι με τζατζίκι κι ας είναι πρώτο ραντεβού. Ακόμα και αυτό τον ελάχιστο ερωτισμό, τον σκοτώνει με καραμπίνα.

Η κινητή γκρίνια
Η γκόμενα που διαμαρτύρεται για τα πάντα είναι η τελευταία που θες για σχέση εκτός να πρόκειται για καμιά θεά. Την πας στα μπουζούκια, αυτή θέλει Καρύτση. Την πας συναυλία και τους βρίσκει όλους άπλυτους. Διαμαρτύρεται για την κίνηση στο δρόμο, για την εφορία, για τη δουλειά της, γιατί δεν πάρκαρες σε αυτή τη θέση και πάρκαρες στην άλλη… τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια τον θυμάσαι; Έτσι και οι δικές φράσεις ξεκινούν με «μου τη δίνουν…». Μακριά (και αγαπημένοι)!

Η αστρολόγος
Ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγή της «ψυχολόγου». Θα σου βρει λύσεις για τα επαγγελματικά σου, τα γκομενικά σου και τις σχέσεις σου με τους γονείς σου. Η διαφορά είναι ότι για όλα τα προβλήματα ευθύνεται ο ανάδρομος Ερμής, ο ωροσκόπος σου, το ζεν, το φενγκ σούι και η αρνητική ενέργεια και το ρέικι! Η λύση πάντα βρίσκεται στον επόμενο μήνα όπου αλλάζουν οι συναστρίες. Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι θα σου κάθετε βάση ωροσκόπου. Τι; Ζυγός; Ατύχησες. Σκορπιό έψαχνε.

Η business woman
Είναι η γκόμενα που διαβάζει ημερησία ακόμα στις διακοπές. Παρακολουθεί ανελλιπώς τον Αυτιά, ξέρει για τις δοσοληψίες της Cosco στην ανταρκτική, την αλλαγή management στη Google, τα προγράμματα βιοκαυσίμων και φωτοβολταικών και μονίμως συζητάει για επενδύσεις. Το κατάστημα που διατηρεί με τα χίλια ζόρια στο Κολωνάκι το έχει αναγάγει σε franchise με δίκτυο σε Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τόκιο. Που και που σου ζητάει κάνα δανεικό –κανένα πρόβλημα, τα επιστρέφει- αλλά όταν της πεις για καμιά δουλειά με σίγουρα χρήματα την απορρίπτει λόγω status. Bluetooth στο αυτί και Blackberry (το iPhone της πέφτει λίγο) είναι must.

H απελπισμένη
Ποτέ δεν την αγαπάς αρκετά και ποτέ δεν είσαι εκεί για αυτή. Κάθε μικρή δυσλειτουργία κλιμακώνεται σε σχεδόν χωρισμό και κάθε διαφωνία πρέπει να έχει τα βαθύτερα της αίτια στην ανατροφή σου και τα πατριαρχικά στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσες. Κάθε κατάσταση πρέπει να αναλυθεί εξονυχιστικά. Από αυτή την άποψη μοιάζει με την «ψυχολόγα», με τη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για εγωιστικό άτομο που κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τα του εαυτού της κάτω από το χαλί. Η λέξεις «συγνώμη», «φταίω» και «λάθος» της είναι παντελώς άγνωστες! Αντιθέτως εσύ πρέπει να τις έχεις πρώτες πρώτες στο δικό σου λεξιλόγιο. Αλλιώς έρχεται η γκρίνια.

Η αυτοκαταστροφική
Αφού έχει περάσει διάφορες φάσεις καταστρέφοντας ότι καλό της συμβεί, έχει βαλθεί να καταστρέψει κάθε υγιή σχέση προκειμένου να μπει στο επόμενο μεγάλο ρομάντζο. Η άρνηση της να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειες της την κάνει αδύνατον να ευχαριστήσει και να ευχαριστηθεί. Αν μπλέξεις μαζί της θα μάθεις τι σημαίνει παράδεισος και κόλαση σε δύο δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η σχέση σας θα είναι στο φόρτε θα σου δείξει την πόρτα. Άσε που έχει και το κλάμα στο τσεπάκι. Ακόμα και όταν όλα πάνε καλά γι’ αυτήν είναι προβληματική η σχέση σας ακριβώς επειδή όλα πάνε καλά. 


Το ψυχάκι
Πρόκειται για ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Είναι η γυναίκα που σου λέει στα μάτια τι ωραία που περνάει μαζί σου και πόσο της αρέσει που είσαι μαζί και σε δύο δευτερόλεπτα αλλάζει άποψη και ξαφνικά θέλει να μείνει μόνη να τακτοποιήσει τα χειμωνιάτικα. Όταν τη ρωτάς τι έχει ή δεν απαντάει ή σου λέει «δεν έχω τίποτα, καλά είμαι.» Και σου λέει αλήθεια γιατί απλά είναι καλά και της έχει γυρίσει η γκλάβα.

πηγη men24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More