Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σεξ: 7 απιστευτες ερευνες αποκαλυπτουν!


Sex
Μονογαμία ή … ελευθερία; Ποιοι έχουν εμμονές με το σεξ; Ποιοι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ; Ποιοι είναι αλλεργικοί στον ίδιο τους τον εαυτό; Η επιστήμη αποκαλύπτει!
Χάρη στην επιστήμη η κατανόησή μας για το σύμπαν διευρύνεται συνεχώς – και όχι μόνο για τον κόσμο γενικότερα, αλλά ακόμη και για τα στενά όρια της κρεβατοκάμαράς μας. Μια σειρά πρόσφατων μελετών που σχετίζονται με το σεξ φέρνει στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες ιδέες. Ας δούμε 7 από αυτές:



  • 1. Μονογαμία ή … ελευθερία;
Υπάρχουν προφανώς κάποιες παρανοήσεις σχετικά με όλο αυτό το θέμα που ακούει στο όνομα μονογαμία. Μια πρόσφατη μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Oregon διαπίστωσε ότι στο 40 % των νέων, ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, ο ένας σύντροφος ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για μονογαμία, ενώ ο άλλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία – και τα παντρεμένα ζευγάρια δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες από τα ανύπαντρα να έχουν κάνει ρητή συμφωνία για μονογαμία.
  • 2. Τα καλά της αναμονής
Νέες έρευνες από το Πανεπιστήμιο Βrigham Young διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που περιμένουν να κάνουν σεξ είναι πιο ευτυχισμένα και ότι η καθυστέρηση στο σεξ μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή γάμο. «Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει γιατί [αυτοί που περίμεναν] έμαθαν να μιλούν και να έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν», δήλωσε ο Dean Busby, επικεφαλής της μελέτης.
  • 3. Δεν έχουν όλοι εμμονή με το σεξ
Η Ιαπωνία έχει ένα ποσοστό γεννητικότητας μόλις 1,21 ανά ζευγάρι (με το συντελεστή 2,08 να είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός πληθυσμού). Γι ‘αυτό είναι θέμα εθνικής ανησυχίας ότι σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 35,1 % των ανδρών ηλικίας μεταξύ 16 και 19 ετών έχουν μια απαθή στάση απέναντι στο σεξ. Το ποσοστό αυτό είναι κάτι παραπάνω από διπλάσιο του αντίστοιχου ποσοστού που αναφέρθηκε το 2008, όταν ένα παρόλα αυτά εκπληκτικό 17,5 % των νέων ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για το σεξ.
  • 4. Η επιβίωση του αγύμναστου
Επιτέλους ένας λόγος για να μην πάτε γυμναστήριο. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι άνδρες είναι σε θέση να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι από τους αδύνατους. Σύμφωνα με τα ευρήματα οι άνδρες με τα χαμηλότερα σκορ ΔΜΣ ήταν περισσότερο επιρρεπείς στην πρόωρη εκσπερμάτωση και θα μπορούσε κανείς να υποπτευθεί ότι είναι πιο επιρρεπείς και σε χαμηλότερες βαθμολογίες στην κρεβατοκάμαρα.
  • 5. Στιγμιαία ικανοποίηση
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση το 40 % των γυναικών λένε ότι η χρήση των social media, είτε πρόκειται για το Facebook είτε για γραπτά μηνύματα, τις κάνει επιρρεπείς στο να βρεθούν στο κρεβάτι με ένα σύντροφο πιο γρήγορα. «Αν ο στόχος σας είναι να κάνετε σεξ το texting είναι πραγματικά χρήσιμο επειδή κάνει την επικοινωνία πιο εύκολη και άμεση», δήλωσαν οι ερευνητές.
  • 6. iΑφροδισιακό
Μια άτυπη δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το iPhone ‘’χτυπάει’’ τα άλλα smartphones, όταν πρόκειται για θέματα της καρδιάς … ή για τις ορμόνες. Οι ιδιοκτήτες iPhone ανέφεραν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους από τους ιδιοκτήτες Blackberry. Οι γυναίκες χρήστες iPhone ανέφεραν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους – 12,3 κατά μέσο όρο-.
  • 7. Άρρωστος με τον εαυτό σου
Είναι δυνατόν ένας άνδρας να είναι αλλεργικός στο δικό του σπέρμα, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες που έχουν μελετήσει το σύνδρομο της μετά-οργασμικής ασθένειας, μιας κατάστασης στην οποία οι άνδρες αναπτύσσουν συμπτώματα γρίπης μετά την εκσπερμάτωση. Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία πρόσφατα έθεσαν το θέμα ότι η αλλεργία στο σπέρμα ευθύνεται για τέτοια συμπτώματα και όχι άλλες αιτίες.



Πηγή: Men24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More