Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αλκοολικος ετων 3 (!!!)

Ένα παιδί τριών ετών υποβλήθηκε σε θεραπεία για αλκοολισμό σε βρετανικό νοσοκομείο, αναφέρεται στις στατιστικές που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το εθνικό σύστημα δημόσιας υγείας (National Health Service, NHS).

Το παιδί αυτό, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι ένας από τους νέους ηλικίας κάτω των 13 ετών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για αλκοολισμό από το NHS στο διάστημα 2008-2010, ανακοίνωσε το NHS.

Εβδομήντα παιδιά ηλικίας από 13 ως 16 ετών χρειάστηκαν περίθαλψη εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ενώ 106 έφηβοι της ίδιας ηλικίας χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία για αλκοολισμό, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, οι Βρετανοί είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές οινοπνευματωδών στην ΕΕ. Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε σε δείγμα 27.000 πολιτών από τις 27 χώρες της ΕΕ, είχε αποκαλύψει ότι 43% λένε πως καταναλώνουν ένα ή δύο οινοπνευματώδη ποτά την ημέρα, 24% από 3 ως 4 ποτά, 12% από 5 ως 6 ποτά, 6% από 7 ως 9 ποτά και 6% παραδέχονται ότι πίνουν 10 ποτά ή περισσότερο.

Σύμφωνα μ' αυτή την έρευνα της ΕΕ, κατάχρηση οινοπνευματωδών υπάρχει όταν πίνει κανείς 5 ποτήρια τουλάχιστον σε μία μόνο έξοδο, κάτι που κάνει το βράδυ το 24% των Βρετανών, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

Πηγή: politis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More