Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Βιβλιο φτιαγμενο απο ανθρωπινο δερμα!

Ο 19ος αιώνας είναι μακράν από τους πιο σκοτεινούς και μυστικιστικούς όλων των εποχών. Το βιβλίο The Poetical Works που περιλαμβάνει το Paradise Lost σειρά ποιημάτων του μεγάλου Αγγλου ποιητή John Milton, θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα. Ένα από αυτά τα αντίτυπα όμως, έκδοσης του 1852, κουβαλάει την πιο μακάβρια ιστορία που ακούστηκε ποτέ.
Το εν λόγω βιβλίο, παρότι με γυμνό μάτι δείχνει απόλυτα φυσιολογικό, με μια πιο λεπτομερή ανάλυση κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι το δέρμα που είναι δεμένο το βιβλίο είναι… ανθρώπινο!
Ο George Cudmore εκτελέστηκε δια απαγχονισμού τον Μάρτιο του 1830 με την κατηγορία ότι δηλητηρίασε την ερωμένη του Sarah Dunn με αρσενικό που είχε τοποθετήσει μέσα σε γάλα και μήλο που της είχε προσφέρει.
Λίγο μετά την εκτέλεση, που έλαβε μέρος στο Exeter του Devon παρουσία δεκάδων ανθρώπων που βροντοφώναζαν υπέρ της καταδίκης του, το άψυχο σώμα του Cudmore ξεγυμνώθηκε από την σάρκα του, και ένα μέρος του βρέθηκε στα χέρια του Mr W Clifford βιβλιοπώλη της περιοχής.
Το δέρμα του άνδρα έντυσε τις δημιουργίες του Milton πριν από 160 χρόνια και τώρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μετά την δωρεά της στο Westcountry Studies Library σε μια έκθεση σχετική με το έγκλημα και την τιμωρία.
«Είναι σίγουρα ένα ασυνήθιστο και απάνθρωπο δημιούργημα, το οποίος όμως αν δεν υπήρχε η περιγραφή θα ήταν δύσκολο να αναγνωριστεί», λέει ο βιβλιοθηκάριος Tony Rouse και συμπληρώνει: «Δεν έχει τρίχες, ούτε τίποτα χαρακτηριστικό που να παραπέμπει σε ανθρώπινο δέρμα».




Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More